dimarts, 15 de maig del 2012

Ja han arribat els videolits

Ja comencen a arribar els primers videolits de les vostres lectures. Els artistes: José Manuel Sanfélix i Enrique Moreno inauguren aquest apunt amb una emotiva posada en escena del moment final de l'obra teatral Monopatins. Es tracta del comiat de l'alumne protagonista davant la seua professora i tutora. Esperem amb ànsia la resta de projectes, els quals anirem penjant en aquesta mateixa entrada de blog com a annexos. Enhorabona als dos primers!



El dia 16 ens arriba aquest segon videolit dels companys de 4B Jaime Cuenca i Rod Bryan, basat en l'obra de Jordi Sierra i Fabra Nit de divendres. És un resum personal dels darrers passos d'aquesta colla d'amics desbaratats per la nit, la violència, la droga i ... Paga la pena veure'l. Molt ben fet!


En la penúltima setmana de maig ens han arribat tres nous videolits amb nous punts de vista sobre la mateixa novel·la, Nit de divendres. Feu una ullada perquè el dilluns (11 de juny) els veurem tots a classe i els comentarem per veure'n les qualitats que presenten i decidir quins penjarem en la web de Videolits. A continuació apareix el treball d'Olga C. i Borja N., que narra el moment de trobada entre els protagonistes i unes xiques al bar musical.


El relat següent barreja la narració amb la informació en una hàbil maniobra dels autors, Víctor i Raúl, per a resumir-nos un fragment significatiu de Nit de divendres. Un videolit "trencador"!


En el següent videolit, Daniela A. presenta la seua "càpsula literària" construïda sobre la història familiar dels personatges per a desembocar en un drama que... el podrien haver evitat els implicats?


Per acabar, presentem el videolit de Yordanka D. La companya ha fet una interpretació resumida del relat breu de Juli Avinent "Àguila que es mossegava les ungles", un vertader drama per a les aus rapinyaires! Ara toca gaudir-los tots ja que amb aquest finalitzem la publicació dels videolits del curs. Fins aviat, i gràcies per deixar publicar els vostres fantàstics treballs.

dilluns, 7 de maig del 2012

Una manera d'editar el videolit

Imaginem que ja heu vist alguns exemples de videolits i que en teniu un guió previ al voltant de la vostra lectura. Heu d'haver concretat una selecció de fragments de text que acompanyen les fotos, ja siga per a utilitzar-los com a peu de foto o com a inserció d'àudio llegida per vosaltres. Heu d'haver buscat o elaborat un grapat de fotos significatives per il·lustrar el vostre text. Finalment heu de tenir preparada una peça musical adient. Normalment se sol dissenyar tot el material en un Storyboard del qual us mostrem un retall ací. Ajuda a preparar el videolit, però no és obligatori fer-lo si us aclariu amb les vostres anotacions:
IMATGE 1Locució o text per a la fotoEfecte de música
1.pngAquesta és la meua signatura des d'avui. Us contaré què va succeir amb l'anterior des del moment que va desaparéixer de tots els papers...Comença lentament la melodia del famós càntic dels Carmina Burana, Fortuna...
Recordatori important: no oblideu usar la primera o les dos primeres fotos per a indicar el títol del vostre treball (normalment: Videolit sobre + títol del llibre llegit + autor del llibre + autors del videolit). Al final del vídeo, indiqueu el lloc (València) i la data de creació. A més, sempre és necessari esmentar la procedència de les fotos, el títol i l'autor de la cançó o música emprats i el programa d'edició del vídeo.
En acabar la part de guió o storyboard, descarregueu-vos el programa Fotos Narrades 3 per a Windows clicant ací: FN3. Heu de tenir el sistema operatiu "legal" de Windows. Si no, probablement no funcione i haureu d'utilitzar d'altres programes d'edició de vídeo com ara Windows Movie Maker o Pinacle, per exemple.
Per a aprendre a manejar el senzillíssim programa Fotos Narrades, pengem un tutorial que explica el funcionament bàsic d'aquest editor de vídeo amb fotos. Pregunteu a classe les dificultats que trobeu sobre la marxa. Ens donem dues setmanes des d'avui per acabar-lo.


Tutorial del programa Fotos Narrades 3 per Verbascripta

Ressenyes en àudio de les vostres lectures

Aquest apunt de blog es publica a fi que pugueu escoltar la creixent participació dels companys amb les seues ressenyes. Durant aquesta setmana esteu enregistrant-les a casa per mitjà de mòbils o dispositius mp3. Malauradament els arxius d'àudio que es creen als mòbils no són els més estàndard (.wav, .wma, .mp3)) i cal convertir-los a un d'aquests (millor l'Mp3). És important que s'enregistren amb bona qualitat de so i que me'ls envieu per  mail o lliureu en mà a classe. Demà dijous és el darrer dia per a gravar a l'aula o portar les ressenyes gravades. Pel que fa als videolits, la data final de lliurament dels vídeos és el 22 de maig. Pregunteu dubtes si en teniu.
P.S. Hem hagut d'ajornar tres dies més l'enregistrament de les ressenyes per tal que tothom puga acabar-la i enregistrar-la. Aquest dimarts, dia 15, donarem per conclosa la replega del material.