dimecres, 25 d’abril del 2012

Com recrearem la lectura de la 3a avaluació

Hi ha dues propostes que us descriuré tot seguit, de les quals en triareu una. 
 La primera consisteix a fer una ressenya personal d'un minut enregistrada en vídeo (des del mòbil o amb una càmera) i passar al professor l'arxiu de vídeo per tal de crear un CD i veure'n a classe totes les recensions i comentar-les d'acord amb la rúbrica. En seleccionarem unes quantes per a publicar-les, si els autors ho permeten, en la web Kuentalibros i al nostre blog d'aula. La ressenya podeu també enregistrar-la en àudio Mp3 amb bona qualitat de so i de veu. En ambdós casos s'ha d'aportar també la ressenya escrita. Si algú manca dels dispositius necessaris, podem fer aquestes gravacions en la biblioteca en horari de classe a partir del mes de maig.
Us enllace amb algunes ressenyes que es fan a València:
Des de l'IES Juan de Garay, en valencià, i des del Col·legi Helios, en castellà.

La segona és encara més 'creativa'. Consisteix a elaborar un videolit, un vídeo experimental, d'un minut, amb llenguatge artístic i textual que busca la hibridació entre literatura, art i temes clau del pensament contemporani. És de caràcter multidisciplinar perquè explora els límits de l'art a través de les noves tecnologies, recuperant la paraula en el procés artístic i establint feed-back entre els diferents creadors. Per la seua aparent complexitat seria convenient de veure'n alguns exemples basats, tots ells, en les lectures que la gent fa. Aquesta activitat del videolit la podeu realitzar entre dues persones si ho voleu. N'he seleccionat alguns que enllace, però vosaltres podeu veure'n més i opinar-ne, si voleu, a l'espai de comentaris del blog. Quan tingueu una estona, mireu aquests vídeos molts curts que us orientaran sobre l'abast d'aquest gènere multimèdia anomenat 'videolit':
1.-General, el teu tanc. Un poema de Bertolt Brecht
2.-Francesc Vicent Garcia. Sobre un poema del Rector de Vallfogona (2n de Bat)
3.-Vicent Andrés Estellés, per exemple (2n Bat-Anna Gascon - Barri de la Coma)
5.-CATACLISME, sobre un poema de Lluís Calvo
7.-L'encís que fuig. Maria Antònia Salvà: 
8.-The old man and the sea (El vell i la Mar)

Ara vull que us plantegeu de cara al proper dilluns, què us apanya més de preparar, ja que a classe haurem de redactar el guió d'un dels treballs. Quan mireu alguns vídeos, vull que deixeu un breu comentari al blog que ho heu fet i expliqueu què us atrau més de preparar. En la propera entrada rebreu molta més ajuda, orientació i coneixerem la rúbrica d'avaluació de l'activitat.