dilluns, 7 de maig del 2012

Una manera d'editar el videolit

Imaginem que ja heu vist alguns exemples de videolits i que en teniu un guió previ al voltant de la vostra lectura. Heu d'haver concretat una selecció de fragments de text que acompanyen les fotos, ja siga per a utilitzar-los com a peu de foto o com a inserció d'àudio llegida per vosaltres. Heu d'haver buscat o elaborat un grapat de fotos significatives per il·lustrar el vostre text. Finalment heu de tenir preparada una peça musical adient. Normalment se sol dissenyar tot el material en un Storyboard del qual us mostrem un retall ací. Ajuda a preparar el videolit, però no és obligatori fer-lo si us aclariu amb les vostres anotacions:
IMATGE 1Locució o text per a la fotoEfecte de música
1.pngAquesta és la meua signatura des d'avui. Us contaré què va succeir amb l'anterior des del moment que va desaparéixer de tots els papers...Comença lentament la melodia del famós càntic dels Carmina Burana, Fortuna...
Recordatori important: no oblideu usar la primera o les dos primeres fotos per a indicar el títol del vostre treball (normalment: Videolit sobre + títol del llibre llegit + autor del llibre + autors del videolit). Al final del vídeo, indiqueu el lloc (València) i la data de creació. A més, sempre és necessari esmentar la procedència de les fotos, el títol i l'autor de la cançó o música emprats i el programa d'edició del vídeo.
En acabar la part de guió o storyboard, descarregueu-vos el programa Fotos Narrades 3 per a Windows clicant ací: FN3. Heu de tenir el sistema operatiu "legal" de Windows. Si no, probablement no funcione i haureu d'utilitzar d'altres programes d'edició de vídeo com ara Windows Movie Maker o Pinacle, per exemple.
Per a aprendre a manejar el senzillíssim programa Fotos Narrades, pengem un tutorial que explica el funcionament bàsic d'aquest editor de vídeo amb fotos. Pregunteu a classe les dificultats que trobeu sobre la marxa. Ens donem dues setmanes des d'avui per acabar-lo.


Tutorial del programa Fotos Narrades 3 per Verbascripta