divendres, 1 d’octubre del 2010

La cohesió textual per mitjà dels connectors

En el pla de la producció escrita estem aquests dies abordant les propietats textuals. A la pàgina 16 l'exercici 6 ens proposa l'ús de diversos tipus de connectors per a produir en cinc línies (60 paraules) un escrit de caràcter més aviat expositiu, neutre, sobre quatre temes. El podeu realitzar a la llibreta o bé en els comentaris d'aquesta entrada de blog per tal que siga públic. En aquest darrer cas us proposem la tria d'un d'aquests dos temes: "Evolució de l'ordinador o del telèfon mòbil en els darrers anys" (useu connectors d'ordre principalment); també podeu triar aquest: "Comparació de la pràctica dels esports d'hivern amb els d'estiu" (connectors d'introducció d'un tema, d'emplificació i de contrast). No oblideu de revisar el text abans de publcar-lo ni de signar amb el nom i el grup la vostra participació. Bon capde.

21 comentaris:

Anònim ha dit...

Història del l'ordinador:

La història comença en 1946 quan es va crear el Z1, que va ser considerat el primer ordinador, ja que era el primer sistema totalment programable.
Per començar, es va veure nàixer el transistor, que es convertia en una part vital de l'electrònica; després s'inventà el chip, que aumentava el nombre de transistors y tot seguit el microchip. Finalment, amb el pas del temps, es va aconseguir que un ordinador que ocupava una habitació sencera per a funcionar, es reduïra a 10 pulgades en un ordinador portàtil, per exemple.

Rocío Tamarit Cuadros 4V

Unknown ha dit...

HISTORIA DEL MÒBIL

A l'any 1973, Martin Cooper va fabricar el primer telèfon mòbil anomenat DynaTAC 8000x encara que era més conegut com "la rajola".
Cap al 1990 hi havia la necessitat de millorar la funció de les trucades, aleshores renovaren els telèfons i a més afegiren altres serveis com l'enviament de missatges i una càmera.

A l'any 2003 es començaren a distribuir comercialment una nova millora dels telèfons mòbils que incloïa una segona càmera per tal de realitzar una trucada i veure la persona amb qui parles al mateix temps per mitjà del telèfon mòbil.

Unknown ha dit...

HISTÒRIA DEL TELÈFON MÒBIL
El mòbil va aparèixer al principi de la segona guerra mundial ja que feia falta la comunicació entre els militars.
Al 1985 van començar a perfeccionar-lo perque aixi milloraria la comunicació a distància, cosa que permetria als grans empresaris estar sempre comunicats amb la resta.Amb el temps es va anar fent més accesible per al públic i mès modern.Hui dia tots podem tindre´n un ja que es un dels objectes més utilitzats.

LAURA ARMENGOT GARCIA 4E

Anònim ha dit...

ANIMALS DE COMPANYIA

Un animal de companyia necessita una serie d'atencions ja que és un esser viu i s´ha d'alimentar, llavar i tindre cura d'ell quan està malalt etc..
Una persona que no estiga disposada a donar-li tot això no deuria fer-se càrrec d'un animal.
Degut a la irresponsabilitat d'algunes persones trobem animals abandonats ,maltractats ,animals atropellats o victimes d'accidents.
Per tant si algú ha deixat d'estimar un animal de companyia l'hauria de donara a una protectora d'animals o si de cas a una persona que el vulga.
De: Isabel Farinós Ricarte de 4ºV

Anònim ha dit...

HISTÒRIA DEL ORDINADOR
El ordinador no es un invent d'una persona en particular, sino el resultat de moltes idees al llarg dels anys i la realització de moltes persones.
Amb els anys el ordinador ha anat evolucionant fins que en el segle XXI es va desarrollar Microsoft, es va començar a utilitzar el Mozilla Firefox, el Windows XP, el Windows Vista i el MacBook. Ara en el 2010 s'espera el llançament de Google Chrome OS i del USB versió 3.0.

SANDRA CANÓS PUENTE 4ºE

Anònim ha dit...

HISTÒRIA DEL TELÈFON MÒBIL:

Els primers sistemes de telefonia mòbil civil comencen a desenvolupar a partir de finals dels anys 40 als Estats Units. Eren enormes i pesats. Era extremadament car, però va estar operant des de 1946 fins 1985. Eren els 0g.
Després van aparèixer els 1G, el 1981. Es semblaven als estàndards actuals però van ser un gran avanç per a la seva època.
En la dècada de 1990 naix la segona generació (2G). Millor qualitat de veu, augment del nivell de seguretat. I escomença la instauració d'un mercat competitiu amb multitud d'operadors i fabricants.
I finalment el 3G. Tenen la capacitat de transmissió de dades, connexió a Internet,la videoconferència, la televisió i la descàrrega d'arxius. En aquest moment el desenvolupament tecnològic i possibilita un sistema totalment nou: UMTS (Universal Mobile Telecommunications System).

Jordi Panayiotopoullos Reina 4-E

Anònim ha dit...

HISTÒRIA DEL TELÈFON MÒBIL:

Els primers sistemes de telefonia mòbil comencen a desenvolupar-se a la fi dels anys 40 als Estats Units. Eren sistemes que utilitzaven al principi modulació en amplitud (AM) i temps després modulació en freqüència (FM) Eren molt grans i a més molt pesats. En 1981 van aparèixer els 1G i el fabricant Ericsson va llançar el sistema NMT 450 que va ser el primer sistema del món de telefonia mòbil tal com s'entén avui dia. En la dècada de 1990 naix la 2G, que utilitza sistemes com GSM, IS-136, iDEN i IS-95 on es descobreix que les comunicacions digitals ofereixen una millor qualitat de veu que les analògiques. I finalment apareix la 3G en què tenim la necessitat d'augmentar la capacitat de transmissió de dades per poder oferir serveis com la connexió a Internet des del mòbil, la videoconferència, la televisió i la descàrrega d'arxius.

Reyes María Llop Villar 4E

Unknown ha dit...

En primer lloc, cal recalcar que els primers telèfons mòbils, no eren gens pareguts als cel•lulars actuals, ja que el seu objectiu era la comunicació entre militars a la guerra, i amb un tamany i pes similar al d’ una rajola.
Posteriorment, amb l’ aparició dels 2G es va revolucionar la telèfonia mòbil, amb uns telèfons molt més lleugers i dissenyats per a l’ ús quotidià, amb capacitat de càmera de fotos, missatges multimèdia...
Finalment, a Japó es van començar a produir, en 2001 els 3G (els que usem actualment), amb capacitat de transmetre comunicacions de video en directe, GPS, jocs...

Xavi de la Torre 4E

Anònim ha dit...

Els ordinadors més pareguts als actuals aparegueren a la meitat del segle XX. Abans també tenien computadores (inspirades en els àbacs), molt simples i amb la finalitat de fer càlculs.
Els ordinadors de la meitat del S.XX ocupaven tota una habitació i consumien més energia que centenars d'ordinadors actuals.
En canvi ara, tenim ordinadors portàtils del tamany d'un llibre que són mil vegades més potents que aquells ordinadors del S.XX

Alejandro Ibáñez Hergueta 4ºE

Anònim ha dit...

Un animal de companyia és un animal al qual li has de donar afecte, cuidar-ho, fer-li cas i donar-li totes les atencions que es mereix.Per aquest motiu si tu vols tindre un animal de companyia has de fer-te responsable de totes estes coses, ja que un animal és com una persona.Si no fas tot açò tindràs un animal mal sa, ''triste''i en unes condicions inadeqüades.Per lo tant si vols tindre un animal fes-te càrrec, però no faces com altres persones que se'n van de vacances i abandonen el seu gos o ho deixen en un perrerra sabent el que passa allí: no l'atenen bé, i quan hi ha massa gossos ho sacrifiquen.Per aquest motiu crec que si te'n vas de vacances el més normal és que t'emportes al teu animal o deixar-ho en una protecctora d'animals o donar-se'l a una altra persona que tinga ganes de cuidar-ho.
De:Marta Vállez 4V

Anònim ha dit...

Martin Cooper va introduir el primer radiotelèfon al 1973, mentre treballava als Estats Units per a Motorola.
Primerament la història de la telefonia mòbil es pot dividir en diverses generacions:
D'altra banda esta la primera geberació que va apareixer en 1979 i es va caracteritzar per ser analògica i estrictament per veu.
D'altra banda, 11 anys despres, va sorgir la segona generació, respecte a la primera aquesta es va caracteritzar per ser digital. Tot seguit va vindre la genració 2.5, en efecte aquesta era més ràpida que la 2g.
Finalment es troba la tercera generació, es caracteritza per contenir ala convergència de veu i dades amb accés sense fil a Internet.

Elena Juanes 4V

Unknown ha dit...

L’evolució dels ordinadors als darrers anys ha sigut molt més ràpida que anteriorment. Al principi, els ordinadors ocupaven habitacions senceres, però poc a poc les noves tecnologies permitien crear màquines més xicotetes i amb més funcions. Després de fer l’ordinador amb torre i monitor, es conseguí construir un ordenador portátil, molt més xicotet i que funciona amb bateria. Als darrers anys, els ordinadors han aconseguit tamanys inimaginables fa 10 anys.

Anònim ha dit...

HISTORIA DELS TELEFONS MOBILS
Els primers telefons mobils van naixer en la segona guerra mundial ,a causa de que era necesaria la comunicació a distancia.

A partir de 1985 es va començar a perfeccionar el telefon, es va reduir el tamany y es va llançar un mobil destinat als empresaris ,les seues dimensions eren similars a les de un Handie Talkie.

Despres la gent va començar a adquirir mobils fins ara que la persona que no en te un es l´extraña y no la gent que ho porta.
David Cano Oliva 4E

Anònim ha dit...

HISTORIA DE L´ORDINADOR
El ordinador es un objecte molt necessari en la vida,tot el món te en les seues cases un ordinador,i es cert que hui en dia es necessari per a oder treballar,buscar informacio etc,etc.
Es l ´objecte mes solicitat en un periode de 5 anys i s un clar exemle de vore com espanya a anat evolucionant.
Aixi d´eix el meu comentari
Mario Doria Cañizares 4v

Antoni de la Torre ha dit...

Mario, açò que acabes de presentar no respon a la breu història de l'ordinador ni introdueixes els connectors demanats.
Isabel i Marta (4V), el tema de què parleu al blog, porteu-lo a classe el proper dilluns, però no és objecte de l'activitat que marquem ací. No respon als temes demanats.

Maik ha dit...

Ara ens pareix normal usar un telefòn mòbil molt xicotet y amb un muntò de aplicacions, però abans el mobil era molt mes gran i solament el podien tindre persones priviligiades. Per ultim vull dir que els mobils d'abans
no podien fer tot el que fan els mobils d'ara.

Miquel Gonzalez Castanyo

Anònim ha dit...

HISTÒRIA DELS TELÈFONS MÒBILS
Últimament hem assistit a la evolució voraç del telèfon mòbil. Al principi eren enormes i la seua única funciò era transmetre la veu, a més a més el seu preu era alt i com a conseqüència eren escassos i estaven reservats a les classes socials més elevades. L’aument de les seues prestacions, la disminuciò del preu i de les dimensions han fet que hui en dia hi haja més telèfons mòbils que persones.

Inés Castillo i Santamaria

Anònim ha dit...

Els primers mòbils que es van crear van ser els 0G, a finals dels anys 40 als Estats Units. Aquestos eren grans i pesats, a més eren molt cars. En segon lloc es van construir els 1G, que van resultar un gran avanç ja que es podien portar d’un lloc a altre. Seguidament es van crear els 2G, que van augmentar la qualitat de la veu i el nivell de seguritat i els 3G, que són els actuals. A més es volen crear els 4G que permetran vore la televisió en alta definició.

Júlia Alcaide Pozo 4E

marcos ha dit...

El telèfon mòbil va apareixer als inicis de la segona guerra mundial, per a poder comunicar-se a llarga distancia. En els anys 1980 es va crear un equip que ocupava recursos similars als de Handie Talkie i en l’any 1985 es va començar a perfeccionar les caracteristiques d’aquest sistema revolucionari. Hui en dia, tothom té un telèfon mòbil amb 3G, camera de fotos i de video, amb mes memoria etc.

sara ha dit...

Història dels ordinadors
Durant la II Guerra Mundial (1939-1945), un equip de científics i matemàtics que treballaven en Bletchley Park, al nord de Londres, van crear el que es va considerar el primer ordinador digital totalment electrònic: el Colossus.
A desembre de 1943 el Colossus, que incorporava 1.500 vàlvules o tubs de buit,era ja operatiu,es considera el primer ordinador.
Des de 1943 els ordinadors s'han desenvolupat molt,per exemple abans els ordinadors podien ocupar tota una habitació mentrés que ara els podem tindre a la mà o damunt d'un sofa.

Sara Silvestre 4 ºE

Miguel y Marcos ha dit...

Telèfons mòbils

El telèfon mòbil es remonta a l'època de la Segona Guerra Mundial, on era necesaria la comunicació a distancia.

El primer telèfon va ser creat per la compañia Motorola, era l'anomenat Handie Talkie H12-16.

Poc a poc els telèfons cel·lulars han anat evolucionant fins arribar a ser un medi de entreteniment, a mès de un medi de comunicació.

Miguel Marco Bonilla 4E