diumenge, 16 d’octubre del 2011

Activitats amb la lectura Mecanoscrit

Aquesta setmana iniciem la lectura a classe del Mecanoscrit del segon origen, una novel·la clàssica entre els joves de dues generacions que ens haurà de permetre gaudir-la realitzant activitats col·laboratives. La primera serà el debat enregistrat a la biblioteca al voltant de l'obra, que aviat datarem. Però al costat de les propostes que vindran de la mà del Mecanoscrit, volem enllaçar ací amb dues webs que contenen exercicis en línia d'acostament a la lectura, abans, durant i després d'abordar el llibre. La majoria són autocorrectius i us permetran posar a prova els aprenentatges de llengua que subjauen al llibre i la comprensió de la novel·la.
Pilar Huguet va fer la primera guia de lectura a Edu365.cat; també pots fer una ullada a aquesta segona guia de lectura i respondre les preguntes de l'apartat "Havent llegit". Més endavant farem servir aquest blog com a fòrum de conversacions al voltant del llibre. Demà, doncs, el comencem a llegir en classe. Porteu-lo!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest llibre m'ha paregut molt interessant, per que els personatges compartixen una sèrie d'aventures les quals els fan créixer com a persones i els obliga a viure situacions que ningú podria haver imaginat mai,com és el tema dels ovnis i dels marcians...

Aroa Gil
4ºB

Anònim ha dit...

Aquest llibre no m'ha agradat molt per que el tema es molt conegut ,pero el fragment que m'ha agradat a sigut cuan troben el extraterrestre y el maten y triben una esfera que llança un llamp que calcina tot allo que toca.

Henry Pallo 4ºB

Anònim ha dit...

En aquest llibre no m'ha agradat molt el principi perque es molt de ciéncia ficció, peró el contingut del llibre si que m'ha agradat perque en aquest llibre no hi ha descriminació entre la xica que es blanca y el xic negre i el que tampoc m'ha agradar es com mor el xic y que la xica tinga que tindre fills amb el seu propi fill.

Miriam Mocholí Navarro 4ºB

Anònim ha dit...

el principi es avorrit perque venen uns marcians i ataquen la ciutat en dos segons i sols deixen a Alba i a Diderot k justament estaven bucejant baix l´aigua i despres es mes irreal Albaes queda preñada del seu fill per al creixement de la poblacio i tambe mor el protagonista.


Miguel Costa 4v

Anònim ha dit...

Aquest llibre a mi, no m'agradat gens el principi perque es molt extrany que perquè estiguen debaix de l'aigua es queden vius. Despres com es van dessarrollant el fets me van a agradar molt fins al moment en que son molt feliços perque tenen el xiquet anomenat Mar. Pero despres quan ja es nota que va a finalitzar el llibre una altra vegada deixa d'agradarme perque la mort de Dídac, es un final molt trist. Podìa haver finalitzat d'una manera feliç, anant a un altre lloc y encontrar mòn o no sè la veritat. Pero en general el llibre està molt interesant.

Lidia Sánchez Viana 4ºB

Anònim ha dit...

AMI NO M'HA AGRADAT NI EL COMENÇAMNT DEL LLIBRE NI LA FI, EL PRINCIPI ES RACISTA PER LANY EN QUE ESTROBEN ESTAN MOLT POC EVOLUCIONATS PSICOLOGIAL MNT I POC CREIBLE PER ELS EXTRATRERESTRES.
LA FI A SIGUT POC COMBENCIONAL PER LA MORT DE DIDAC I QUE ALBA TINGA QUE TINDRE FILL AM ELS SEU FILL.
EL DESEMVOLUPAMENT DE L'HISTORIA
HA ESTAT BASTANT BE PERO EL AUTOR ES PASA MOLT DE TEMPS PER A DESCRIURE LA COVA,LE BARC...
TAMBE M'HA INTRIAT MOLT EL EXTRATERRESTRE QUE HI ENCONTRAREN A LA MASIA I COM SE LI SE LES ARREGLEN PER ARREGLAR LA.

JOAN FORNES DEL CAMPO